Vijesti o projektu

  Podijeli na facebooku

Završna svečanost projekta u Hotelu Park u Splitu

 12. 6. 2016.  

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na završnu svečanost projekta "Odgovorno poslovanje čisti svijet!", čije promotivne Web stranice upravo čitate, a tijekom kojeg je uspostavljen prvi hrvatski pogon za reciklažu sapuna iz hotela.

Svečanost će se održati 16. lipnja 2016. (četvrtak) u 11 sati, u Hotelu Park u Splitu, Hatzeov perivoj 3.

Radujemo se Vašem dolasku kako bismo Vam prezentirali našu uspješnu priču o javno-privatnom partnerstvu za održivi društveni i gospodarski razvoj, te kako bismo uz prigodni domjenak zajednički proslavili nastanak novog hrvatskog proizvoda, recikliranog sapuna SAPO.

Pridružite nam se na uličnoj promociji u Dubrovniku

 12. 6. 2016.  

Ulična promocija u Dubrovniku, na kojoj će građanima biti podjeljeni reciklirani sapuni SAPO i popratni promotivni materijal, održat će se 18. lipnja 2016. (subota) od 10 do 12 sati ispred Place Gruž, Obala Stjepana Radića 19.

Isprobajte naše proizvode i saznajte više o projektu.

Vidimo se u Dubrovniku!

Značaj uključivanja osoba s invaliditetom u život zajednice kroz zapošljavanje i rad

 11. 6. 2016.  

Vjeru i radost oslikao je prilog Nove TV o oporabi sapuna koja se dogaÄ‘a u novootvorenom prostoru u Solinu. Izjave osoba s invaliditetom koje rade na reciklaži sapuna, zajedno s koordinatorom projekta, pokazale su značaj jednog ovakvog projekta, kojim se želi potaknuti zajednicu na zajedništvo i pružanje podrške svima onima koji tu podršku trebaju. ÄŒetiri osobe, četiri različita mišljenja, ali opet nekako slična, na sebi svojstven način pokazuju radost i jednostavnost života bez obzira na njegova ograničenja. Ovim prilogom autor je pokazao veličinu i značaj uključivanja osoba s invaliditetom u život zajednice kroz zapošljavanje i rad, ali i potrebu ravnopravnog tretmana svakog pojedinca bez obzira na poziciju i funkciju koju obavlja.

Komentar: voditelj projekta Ante Raos

Svečano otvorenje prvog hrvatskog radnog centra za reciklažu sapuna iz hotela

 17. 3. 2016.  

U sklopu projekta „Odgovorno poslovanje čisti svijet!“, u Solinu je 17. ožujka 2016. godine otvoren prvi hrvatski pogon za reciklažu otpadnog sapuna iz hotela. Ovaj svojevrsni radni centar, koji osposobljava i zapošljava osobe s invaliditetom za poslove reciklaže sapuna i plasiranje novih proizvoda na tržište, inovativan je model cirkularne ekonomije, socijalnog poduzetništva i javno-privatnog partnerstva za održiv razvoj.

Projekt su ispred partnera predstavili njegovi voditelji Ante Raos (MUOSID) i Mihaela Jović Karešin (Visoki jablani) te, kao najzaslužniji za uspostavljanje procesa reciklaže, stručnjaci s Kemijsko-tehnološkog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Matko Erceg i doc. dr. sc. Sanja Perinović Jozić. Pročitaj više

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured Vlade RH za Udruge.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uvaženi gosti, među kojima i:

  • savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske za društvene djelatnosti g. Andro Krstulović Opara,
  • zamjenik ministrice, Ministarstvo socijalne politike i mladih, g. Ante Babić,
  • načelnik Sektora za proračun i financije, Ministarstvo socijalne politike i mladih, g. Nikica Šikić,
  • zamjenica ministra, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, gÄ‘a Sonja Bošnjak,
  • načelnica Sektora za politiku zapošljavanja, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, gÄ‘a Marija Knežević Kajari,
  • zamjenik župana Splitsko-dalamtinske županije g. Luka Brčić,
  • gradonačelnik Grada Solina i Saborski zastupnik g. Blaženko Boban.


Zatvori