Provoditelji projekta

  Podijeli na facebooku

NOSITELJ: Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije

Nestranačka i neprofitna socijalno-humanitarna nevladina organizacija za promicanje zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, odgojnih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, športskih, rekreacijskih i drugih interesa udruga osoba s invaliditetom, bez namjere stjecanja dobiti. Pročitaj više

Mrežu čine slobodno i dobrovoljno udružene udruge osoba s invaliditetom s područja Dalmacije. Osnovana je na Osnivačkoj skupštini 10. rujna 2005. godine u Metkoviću.

U projektu „Odgovorno poslovanje čisti svijet!“, Mreža kao nositelj projekta ima zadaću koordinirati projekt i provoditi aktivnosti zajedno s partnerima, kako bi se ostvarili zacrtani ciljevi i rezultati.

Zatvori

Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI

Neprofitna organizacija usmjerena ka stvaranju socijalno osjetljivog, osviještenog i tolerantnog društva jednakih mogućnosti za sve ljude. Pročitaj više

Od osnivanja u svibnju 2011. godine do danas, Udruga je okupila 15-tak članova i članica, entuzijasta i filantropa, stručnjaka različitih profila koji su udružili snage kako bi dali svoj doprinos društvenom razvoju, zaštiti ljudskih prava i stvaranju uvjeta za osnaživanje, rast i razvoj prvenstveno socijalno osjetljivih društvenih skupina, ali i šire zajednice.

„Odgovorno poslovanje čisti svijet!“ treći je u nizu projekata s ciljem povećanja zapošljivosti osoba s invaliditetom kroz profesionalno osposobljavanje u čijem razvoju i realizaciji Udruga sudjeluje.

Uloga Udruge je, najvećim dijelom, pružanje stručne pomoći partnerima u upravljanju projektom, sudjelovanje u kreiranju i provedbi edukacije i osposobljavanja krajnjih korisnika te u aktivnostima podizanja javne svijesti o radnim sposobnostima osoba s invaliditetom, prednostima njihova zapošljavanja i integracije na tržište rada.

Zatvori

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Split

Hrvatski Zavod za zapošljavanje javna je ustanova u vlasništvu Republike Hrvatske, ustrojena Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, sa zadaćom rješavanja pitanja iz problematike vezane uz zapošljavanje i nezaposlenost u najširem značenju tih pojmova. Pročitaj više

Vodeći je sudionik u razvoju hrvatskog tržišta rada, poglavito u objedinjavanju cjelokupne ponude i potražnje rada da bi se postigla puna zaposlenost.

Misija Zavoda je učinkovito posredovanje na tržištu rada razvojem visoke kvalitete prema potrebama klijenata, uz razvoj vlastitih znanja, vještina i sposobnosti i uz promicanje partnerskih odnosa s dionicima na tržištu rada.

Partnerstvo Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Split, na projektu „Odgovorno poslovanje čisti svijet!“ ostvareno je zahvaljujući ranijoj uspješnoj suradnji s Mrežom udruga OSI Dalmacije. Primarna uloga Zavoda je suradnja u odabiru i motivaciji osoba s invaliditetom za profesionalno osposobljavanje; usvajanje novih znanja i vještina te ujedno podizanje razine samopouzdanja krajnjih korisnika.

Zatvori

Sveučilište u Splitu, Kemijsko-tehnološki fakultet

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu osnovan je 1960. godine. Temeljna djelatnost Fakulteta je visokoobrazovni nastavni, znanstveno-istraživački, razvojni i stručni rad u području prirodnih, tehničkih, biotehničkih i biomedicinskih znanosti. Pročitaj više

S oko 550 studenata i oko 100 djelatnika, KTF je danas prepoznatljiva znanstveno-nastavna institucija koja obrazuje stručnjake za moderne tehnologije potrebne razvoju društva. Misija KTF-a je postati centar izvrsnosti u nastavi, istraživanju, inovaciji i poduzetništvu za održivi razvoj na nacionalnom, regionalnom i mediteranskom nivou. KTF aktivno suraÄ‘uje sa znanstvenim, visokoobrazovnim i gospodarskim partnerima u domovini i inozemstvu.

Uloga KTF-a u projektu ''Odgovorno poslovanje čisti svijet!'' je višestruka. Djelatnici KTF-a su proveli potrebna istraživanja s ciljem definiranja ekonomski i ekološki najprihvatljivije metode za sterilizaciju otpadnih sapuna; definirali potrebnu opremu i materijale za uspostavu pogona za preradu steriliziranog sapuna (recikliranje); te nadgledaju rad pogona i proces reciklaže. U partnerstvu s edukatorima Učilišta Zlatna vrata iz Splita, razvili su novi obrazovni program osposobljavanja za recikiranje sapuna i educirali prvu grupu osoba s invaliditetom za rad u pogonu i prenošenje znanja novim korisnicima.

Zatvori

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata

U Centru se provode osposobljavanja, usavršavanja, kao i  osnovno i srednjoškolsko obrazovanja za odrasle. Uz verificirane programe, nude se i ostali vidovi cjeloživotnog učenja te javne tribine, diskusije, okrugli stolovi, koncerti i izložbe. Pročitaj više

U sklupu Centra Zlatna vrata već više od pedeset godina djeluje i Kinoteka, okosnica kulturne ponude ustanove i kultno mjesto novije kulturne povijesti Splita.

Uloga Učilišta Zlatna vrata u provedbi projekta "Odgovorno poslovanje čisti svijet!" je sudjelovanje u razvoju novog obrazovnog programa osposobljavanja za recikiranje sapuna te praćenje edukacije i osposobljavanja korisnika.
 

Zatvori

Potestas d.o.o. Hotel Park, Split

Ideja za projekt "Odgovorno poslovanje čisti svijet!" potekla je od direktora Hotela Park Jose Tomaša. Kao odgovoran poslovan čovjek i humanist, svoju je ideju o reciklaži napola iskorištenih hotelskih sapuna ponudio MUOSID-u kao mogućnost za pokretanje socijalnog poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta za osobe s invaliditetom. Pročitaj više

Hotel Park s pet zvjezdica perjanica je hotelijerstva u gradu i regiji, u potpunosti obnovljen, nudi vrhunski standard i nadasve jedinstveni ugoÄ‘aj. Smješten je u elitnom dijelu grada, uz poznatu plažu Bačvice (nostiteljica plave zastave) te svega 10 minuta hoda do centra grada (Dioklecijanova palača).

Zatvori

Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija (DVK) pokrenut je 1997. godine, u sklopu osnivanja Umjetničke akademije u Splitu. Program i obrazovni pristup Odsjeka primarno su orijentirani na smještanje dizajnerskog rada u širi medijski, društveni i kulturni kontekst. Pročitaj više

Program obrazovanja tematski je usmjeren na digitalne medije te znanstveno-teorijske uvide u neposrednu dizajnersku praksu. Stoga se i u značajnom broju studentskih radova išÄitava naglasak na društvenoj odgovornosti i angažiranosti.

Zajedno sa studentima, profesorice Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija sudjeluju u projektu "Odgovorno poslovanje čisti svijet!" na oblikovanju ambalaže i vizualnog identiteta recikliranih sapuna.

Zatvori

Centar za rehabilitaciju Josipovac, Dubrovnik

Centar osigurava boravak, rehabilitacijske postupke i zdravstvenu skrb za osobe s intelektualnim poteškoćama, te njihovo aktivno sudjelovanje u sveukupnom razvoju zajednice. Pročitaj više

U Centru je trenutno smješteno 30 korisnika s intelektualnim teškoćama s pridruženim tjelesnim i višestrukim smetnjama. Centar Josipovac pruža i usluge poludnevnog boravka u koji su uključena 22-a korisnika.

Djelatnost Centra je pružanje usluga:

 • Stalnog, tjednog , privremenog smještaja
 • Poludnevnog boravka
 • Njege i brige o zdravlju
 • Medicinske rehabilitacije
 • Psihosocijalne rehabilitacije
 • Socijalne skrbi
 • Radnih aktivnosti
 • Radne terapije
 • Likovne terapije
 • Glazbena terapije
 • Fizioterapije
 • Osposobljavanja u posebnim uvjetima
 • Usluge savjetodavnog rada
 • Organiziranog provoÄ‘enja slobodnog vremena.

U sklopu projekta "Odgovorno poslovanje čisti svijet!", u Centru će za ukrašavanje i pakovanje novih sapuna biti osposobljeno 20 osoba s invaliditetom.

Zatvori

Suradnici na projektu

 • Alca Zagreb d.o.o.

  Alca Zagreb d.o.o. vodeći je distributer najkvalitetnijih proizvoda i opreme za higijenu i čišÄ‡enje, prisutna na tržištu od 1994. godine.

  Osnovne djelatnosti tvrtke su distribucija i prodaja. Tvrtka posjeduje certificate ISO 22000, ISO 14001, ISO 9001. Dobitnica je oznake Superbrands za 2010. godinu.

 • Atrium Hotel, Split

  Vizija Hotela Atrium je pružanje vrhunske usluge koja nadilazi očekivanja gostiju, uz dostizanje statusa hotela koji ostvaruje reprezentativne energetske uštede i minimalizira svoju energetsku potrošnju uz primjenu najsuvremeniji tehnoloških rješenja i obnovljivih izvora energije.

  Atrium tim je posvećen očuvanju Zemlje i njenih resursa te kreiranju boljeg društva s jednakim prilikama za sve. Promijenili su većinu rasvjetnih tijela u Led tehnologiju, peru ručnike sredstvima koja su najmanje invazivna za okoliš, odlažu baterije i korištene mobitele u posebne kontejnere, odvajaju papir za recikliranje, opskrbljuju hotel pićem samo u staklenim bocama koje se mogu ponovno upotrijebiti, koriste digitalni sustav pametnog navodnjavanja na svim zelenim površinama, hranu pripremaju većinom od lokalnih namirnica, a više od 90% djelatnika čini lokalno stanovništvo.

  Od 2015. godine, Atrium Hotel udjeluje i u projektu "Odgovorno poslovanje čisti svijet!" prikupljajući upotrebljene sapune iz hotela za reciklažu u našem radnom centru u Solinu.

  Atrium je jedini hotel s pet zvjezdica u gradu Splitu čije zdanje mramorom i staklom odražava modre boje mediteranskog neba. Izrastao je na temeljima antičkog Splita, 15 minuta hoda od Dioklecijanove palače. Ispod hotela se prostiru očuvani ostaci Dioklecijanovog akvadukta.

 • Radisson Blu Resort, Split

  Hotel Radisson Blu Resort dio je Carlson Rezidor Hotel grupacije kojoj je preuzimanje odgovornosti za okoliš i lokalno stanovništvo važan dio obvezivanja za održivi razvoj dugi niz godina.

  U 2001. ta obveza je utvrÄ‘ena i stavljena na snagu pod programom Responsible Business (RB). Svaki hotel ima jedinstveni RB Action Plan koji pokriva područja poput pomoći lokalnom stanovništvu, kulturnoj baštini, pravima zaposlenika i djece, zdravlju i sigurnosti, kao i poboljšanja u očuvanju okoliša. Od 2015. godine sudjeluje u projektu "Odgovorno poslovanje čisti svijet!" prikupljajući upotrebljene hotelske sapune za reciklažu.

  Radisson Blu Resort, Split, na predivnoj lokaciji izmeÄ‘u mora i planina, udaljen samo nekoliko koraka od predivne šljunčane plaže i 3 kilometra od centra Splita, ovaj hotel pruža idealnu kombinaciju prirodnih ljepota i vreve gradskog života.

 • Hotel Luxe, Split

  Hotel Luxe, Split U samom centru grada, u kasnim dvadesetim godinama prošlog stoljeća izgraÄ‘ena je tvornica, koja je u ranim osamdesetima prošlog stoljeća uništena nakon velikog požara. 2008. godine lokalni poslovni ljudi sa vizijom preuzeli su projekt osmišljen prije više od 20 godina i pretvorili ga u novi, luksuzni boutique hotel. Njihova vizija odgovornog poslovanja pridružila ih je i projektu "Odgovorno poslovanje čisti svijet!".

  Hotel odiše osobnošÄ‡u koja ima dosta toga zajedničkog sa Splitom gradom; svježinu, inventivnost, sjaj i pomorsku orijentiranost. Posvećen inovacijama i poboljšanjima, hotel Luxe je počeo mijenjati izgled hotelske ponude Splita.

  Mlad i motiviran tim hotelijerskih entuzijasta, posvećen personaliziranoj usluzi prilagoÄ‘enoj svakom gostu ponaosob, učinit će vaš boravak nezaboravnim i dugotrajnim iskustvom.

 • Hotel Vestibul Palace, Split

  Hotel Vestibul Palace smješten je u srcu Dioklecijanove palače u Splitu i idealna je lokacija za poslovne ljude i turiste, koji sve više pažnje posvećuju i "zelenom poslovanju" hotela. Kroz projekt "Odgovorno poslovanje čisti svijet!" Hotel Vestibul palace pridružio se grupi Splitskih hotela koji su odlučili smanjiti negativan utjecaj hotelskog sektora na okoliš.

  1700 godina povijesti grada Splita doslovno je pred vratima hotela. Glavne atrakcije kao što su Peristil, Crkva Sv.Duje, Riva svega su par koraka od hotela.

  Skladan i suvremen interijer isprepleten je s izvornom starorimskom arhitekturom. Toplina ambijenta je naglašena prirodnom svjetlošÄ‡u koja probija kroz veliki stakleni krov lobija, a ugodna večernja rasvjeta naglašava strukturu autentičnih zidova. Sav namještaj ručno je izraÄ‘en i vrhunski dizajniran. Osoblje hotela Vam je na usluzi 24 sata dnevno.


Za sve dodatne informacije o projektu kontaktirajte Mrežu udruga osoba s invaliditetom Dalmacije, odgovorna osoba Ante Raos, e-mail: ante.raos@muosid.hr.